Voor ouders

“Ons kind is er, wat een feest”. Misschien is dit wel helemaal niet zo. Dat kan, het ouderschap en alles wat daarbij komt laat zich niet voorspellen. Het is best zwaar, vermoeiend, je weet niet meer waar je met jezelf en elkaar heen moet. Niemand heeft jou verteld dat het helemaal niet zo leuk is.

Herkenbaar?

  • Hoera, jullie kindje is geboren! Maar wat nu als de roze wolk uitblijft?
  • Het loopt niet lekker met je kind, je vindt het opvoeden op dit moment echt even heel lastig en vraagt je af…..komt dit ooit goed?
  • Je begrijpt je kind niet, wat is er met hem/haar aan de hand?
  • Jullie als ouders zijn gescheiden maar willen het beste voor jullie kind. Hoe geef je dat vorm?
  • Als opvoeder zijn we gewend alle ballen hoog te houden; kinderen, school, huishouding, werk en relatie. Waar ben je eigenlijk zelf?

Iedere ouder loopt weleens vast

Ik heb veel ervaring met ouders met verschillende vraagstukken over hun kinderen. Het overkoepelend thema wat ik hierin heb opgemerkt is dat we denken dat we het alleen moeten doen, dat we het niet goed doen, dat bij de ander het opvoeden als vanzelf gaat. Geloof me, dit is niet zo! IEDERE ouder loopt weleens vast. Iedere ouder zit af en toe met de handen in het haar. Samen kijken we wat je nodig hebt. Dit kunnen vragen zijn waarmee je niet zo snel naar het consultatiebureau zult gaan. Samen sparren en bekijken we hoe jijzelf weer in je kracht komt te staan voor je kind. Uiteindelijk willen we als ouder allemaal hetzelfde; in harmonie leven met onze kinderen.

Na het traject:

N

heb je meer inzicht in jezelf als ouder

N

begrijp je waar het gedrag van je kind vandaan komt

N

voel je je gesterkt in je zijn

N

ervaar je meer harmonie

N

besef je dat je eigenlijk al heel goed bezig was